Ludovic Orban, despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor: ”Aștept evaluarea și în funcție de asta vom lua o decizie”

24 08. 2020, 15:07
Noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie, anunțate de Guvern!

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a solicitat Grupului Tehnico-Științific o analiza privind redeschiderea activității în spațiile închise, printre care și restaurantele. În funcție de această analiză va fi luată o decizie, susține premierul.

„Am solicitat grupului de suport tehnico stiințific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept evaluarea și în funcție de asta vom lua o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a anunțat totodată, faptul că va avea în această săptămână o nouă întâlnire cu reprezentanții din industria HoReCa. Acesta a precizat că nu a fost stabilit încă un calendar, dar odată cu scăderea temperaturilor este nevoie de o decizie.

„Aștept un punct de vedere și în funcție de asta vom stabili un calendar. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Se va termina sezonul estival și odată cu scădere temperaturii va trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor în condiții de siguranță să fie luate aceste decizii”, a mai spus premierul.

Bilanț coronavirus România

825 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din doar 6.491 de teste prelucrate, iar alte 37 de decese au fost raportate.

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 23.08.2020 (10:00) – 24.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.